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Color y Calidad de Alimentos


 

 

 

Última actualización 24/07/2018

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Libros y Capítulos de Libro
Carotenoides: estructura, propiedades y funciones.
Meléndez-Martínez, A.J. (2017). Carotenoides en agroalimentación y salud. Pág. 12-31 (ISBN 978-84-15413-35-6).
Consideraciones generales para el análisis de carotenoides.
Meléndez-Martínez, A.J.; Mapelli-Brahm, P.; Benítez-González, A.M.; Stinco, C.M.C.; Murillo, E. (2017). Carotenoides en agroalimentación y salud. Pág. 32-50 (ISBN 978-84-15413-35-6).
Análisis de carotenoides por cromatografía líquida de alta resolución.
Pérez-Gálvez, A.; Odorissi, A.A.; Jarén-Galán, M.; Meléndez-Martínez, A.J.; Benítez-González, A.M.; Stinco, C.M.C.; Garrido-Fernández, J. (2017). Carotenoides en agroalimentación y salud. Pág. 51-77 (ISBN 978-84-15413-35-6).
Aplicación de las medidas de espectroscopía visible y de color al análisis de carotenoides.
Meléndez-Martínez, A.J.; Vicario-Romero, I.M.; Heredia-Mira, F.J. (2017). Carotenoides en agroalimentación y salud. Pág. 118-140 (ISBN 978-84-15413-35-6).
Tabla de contenido en carotenoides de alimentos iberoamericanos.
Dias, M.G.; Olmedilla-Alonso, B.; Hornero-Méndez, D.; Mercadante, A.Z.; Osorio, C.; Vargas, L.; Meléndez-Martínez, A.J. (2017). Carotenoides en agroalimentación y salud. Pág. 354-429 (ISBN 978-84-15413-35-6).
Biodisponibilidad de carotenoides, factores que la determinan y métodos de estimación.
Meléndez-Martínez, A.J.; Pérez-Gálvez, A.; Roca, M.; Estévez-Santiago, R.; Olmedilla-Alonso, B.; Mercadante, A.Z.; Ornelas-Paz, J.J. (2017). Carotenoides en agroalimentación y salud. Pág. 574-608 (ISBN 978-84-15413-35-6).
Applications of Voltammetric Analysis to Wine Products.
Hernanz-Vila,D.; Jara-Palacios,M.J.; Escudero- Gilete, M.L.; Heredia, F.J. (2017). Applications of the Voltammetry. Pág. 109-127 (ISBN 978-953-51-3216-5).
Hyperspectral Imaging -A Novel Green Chemistry Technology for the Oenological and Viticultural Sectors.
Nogales-Bueno, J.; Rodríguez-Pulido, F.J.; Baca-Bocanegra, B.; González-Miret, L.; Heredia, F.J.; Hernández-Hierro, J.M. (2015). Agricultural Research Updates. Volume 12. Pág. 45-56 (ISBN:978-1-63483-967-9).
Analysis of Carotenoids and Tocopherols in Plant Matrices and Assessment of Their In vitro antioxidant capacity.
Meléndez Martínez, Antonio Jesús; Stinco, Carla Maria Cecilia; Mapelli Brahm, Paula;Vicario Romero, Isabel María.(2014). Plant Isoprenoids: Methods and Protocols. Humana Press. Vol. 1. Pag. 77-97. (ISBN 1940-6029)
Instrumental assessment of Food Sensory Quality: A Practical Guide.
Heredia Mira, Francisco José; González-Miret Martín, María Lourdes; Meléndez Martínez, Antonio Jesús; Vicario Romero, Isabel María.(2013). Woodhead Publishing Limited.Vol. 1. Pag. 565-595.(ISBN 978-0-85709-439-1)
Quality and sensory attributes of cheese: a focus on methodology, milk composition and ripening time.
González-Martín, M.I.; Revilla, I.; Severiano-Pérez, P.; Vivar-Quintana, A.M.; Hernández-Hiero, J.M.; González-Pérez, C.; Lobos-Ortega, I.A.; Vicente-Tavera, S. (2013). Handbook of cheese in health. Pag. 531 - 544
Orange Juice Color: Visual Evaluation and Consumer Preference.
Fernández Vázquez, Rocío; Stinco, Carla Maria Cecilia, Meléndez Martínez, Antonio Jesús; Heredia Mira, Francisco José; Vicario Romero, Isabel María.(2012). Color in Food: Technological and Psychophysical Aspects.Pag. 435-441.(ISBN 9781439876930)
Application of Image Analysis to the Color Phenolic Composition Relationships of Grape Seeds.
Rodríguez Pulido, Francisco José; Heredia Mira, Francisco José; Zaldívar Cruz, Juan Manuel; González-Miret Martín, María Lourdes.(2012). Color in Food: Technological and Psychophysical Aspects.Pag. 113-120.(ISBN 9781439876930)
Color of Honeys from the Southwestern Pampas Region: Relationship between the Pfund Color Scale and CIELAB Coordinates.
Gallez, Liliana M.; Marconi, Alfredo; Tourn, Elian; González-Miret Martín, María Lourdes; Heredia Mira, Francisco José.(2012). Color in Food: Technological and Psychophysical Aspects. Pag. 133-142. (ISBN9781439876930).
Emotional Responses From Olive Oil Colour.
Gómez Robledo, Luis; Li Chen, O.; Moyano Pérez, María José; Heredia Mira, Francisco José; Huertas Roa, Rafael; et. al.(2012). Ciencia Y Tecnología Del Color. Seminario 2012 De La Red Temática. Copicentro Granada S.L. Vol. 1. Pag. 29-31. ( ISBN 978-84-15536-60-4).
Importance of Anthocyanic Copigmentation on the Color Expression of Red Wine in Warm Climate.
Gordillo Arrobas, Belén; González-Miret Martín, María Lourdes; Heredia Mira, Francisco José.(2012). Color in Food: Technological and Psychophysical Aspects.Vol. V. Pag. 315-327. ( ISBN 9781439876930).
Influence of Different Backgrounds on the Instrumental Color Specification of Orange Juices.
Stinco, Carla Maria Cecilia; Fernández Vázquez, Rocío; Meléndez Martínez, Antonio Jesús; Heredia Mira, Francisco José; Bejines Mejías, Emilia; et. al.(2012). Color in Food: Technological and Psychophysical Aspects.Pag. 143-152. ( ISBN 978-1439876930).
Color-composition relationships of seeds from red grape varieties.
Jara Palacios, María José; Zaldívar, Juan Manuel; Rodríguez Pulido, Francisco José; Hernanz Vila, Mª Dolores; Heredia Mira, Francisco José; et. al.(2012). Color in Food: Technological and Psychophysical Aspects.Pag. 329-336. ( ISBN 9781439876930).
Applicability of the measurement of visible spectroscopic data and color in the analysis of food carotenoids.
Meléndez Martínez, Antonio Jesús; Vicario Romero, Isabel María; Heredia Mira, Francisco José.(2011). Carotenoids: Properties, Effects and Diseases.( ISBN 978-1-61209-713-8).
Color in Virgin-Olive-Oil Tasting Glasses.
Gómez Robledo, Luis; Melgosa Latorre, Manuel; Heredia Mira, Francisco José; Moyano Pérez, María José; Roa Chamorro, Rafael; et. al.(2008). Workshop on 'colorimetry and Color Imaging'. Vol. 1. Pag. 20-22.(ISBN 978-84-92680-76-4).
Production of Syrah Wines in Warm Climates by Using Cold Temperatures to Improve the Extraction of Colour.
Heredia Mira, Francisco José; González-Miret Martín, María Lourdes; Escudero Gilete, Maria Luisa; Gordillo Arrobas, Belén; Meléndez Martínez, Antonio Jesús; et. al.(2008). Proceedings of the Iss 2008 International Syrah Symposium. Ed. 1. Maison Des Vignerons Du Chateau de Chaintré, Francia. Oenoplurimedia.Pag. 111-117. (ISBN 2-905428-39-2).
Towards a Uniform Color Scale for Virgin Olive Oils.
Gómez Robledo, Luis; Huertas Roa, Rafael;Hita Villaverde, Enrique Fernando; Melgosa Latorre, Manuel; Moyano Pérez, María José; et. al.(2007).Ciencia y Tecnología del Color. Seminario 2007 de la Red Temática.Pag. 39-42.(ISBN 84-96856-31-3).
Influencia de un Fitonutriente con Fitohormonas en la Expresión de Antocianos y el Color en Uvas Syrah y Cabernet Sauvignon.
Parrado Rubio, Juan; Escudero Gilete, Maria Luisa; García Martínez, Ana María; Romero Ramírez, Eduardo Jesús; Bautista Palomas, Juan Dionisio; et. al.(2007). Avances en Ciencias y Técnicas Enológicas.Pag. 265-267.(ISBN 978-84-690-6060-5).
Empleo del Ensayo del Atb en la Oxidación Lipídica.
Vicario Romero, Isabel María; Guillen Sans, Remedios; Guzman Chozas, Matias.(1994). Nutrifarmacia.Pag. 425-428. (ISBN 84-604-9917-0).
Reacción con Ácido 2-Tiobarbitúrico (Atb) de los Aldehídos Responsables del Aroma Oxidado en los Alimentos Lipídicos.
Vicario Romero, Isabel María; Guillen Sans, Remedios;Guzman Chozas, Matias. Actas del III Congreso Nacional y I Internacional Farmacéutico de Alimentación. Alicante (España). Pag. 431-440.
Ensayo del Atb en Muestras de Aceites Vegetales.
Guillen Sans, Remedios; Vicario Romero, Isabel María; Martinez Guillen,Manuel; Guzman Chozas, Matias.(1987). Composición de Alimentos y Sus Modificaciones. Procesos de Transformación y Conservación. Sevilla (España). European Federation of Chemical Engineering, Publication Series No. 68. 1987.Vol. 3. Pag. 143-147.
Quimioinformática, Investigación e Historia de la Farmacia.
Ramos Carrillo, Antonio; Moreno Toral, Esteban;Martinez Garcia, Consolacion;Gonzalez Lara, Francisco;Carmona Cuenca, Irene; et. al.(2012).Secretariado de Recursos Auidovisuales de la Universudad de Sevilla. (ISBN 978-84-15687-19-1).
Informática para Profesores, Becarios de F.P.I. y Estudiantes de Último Curso: Manual de Apoyo Wordperfect 5.1.
Heredia Mira, Francisco José; Luna Huertas, Paula.(2012). Editorial de la Universidad de Sevilla. (ISBN 84-8009-036-7).
 

Laboratorio de Color y Calidad de Alimentos. Área de Nutrición y Bromatología. Facultad de Farmacia. Universidad de Sevilla.
C/Profesor García González 2. 41012 Sevilla (España). Teléfono: +34 9545 57017   -   e-mail: color@us.es